הפעם אני רוצה להמליץ לכם על קטיף הראשונים בביתן אהרון שהיינו בו שנה שעברה, וראיתי ששוב נפתח למבקרים.
כשהחורף מגיע, מגיע יחד אתו חווית הקטיף. כשמגיעים לקטיף בית הראשונים (ביתן אהרון) קיבלו את פנינו עם עוגת תפוזים ריחנית, טעימה ורכה. מיד ירין ניגש לקטוף, איזה כייף, קלמנטינות ותפוזים לכל עבר. קיבלנו שק, התהלכנו בין העצים, הרחנו, קילפנו וטעמנו. מומלץ להביא גם מסחטה וליהנות מסחיטת מיץ טעים ומתוק.
תיהנו מחוויית הקטיף, גם אם הילדים לא יודעים לברור את הפירות הטובים על העץ. לימדו אותם על פירות ההדר השונים, על גדלים שונים, צבעים כהים ובהירים, על חלקיו השונים של התפוז- הקליפה, הפלחים, הבקבוקים והזרעים.
שפע של פירות, עובדים חייכנים, פירות נמוכים שמתאים לקטנטנים יותר. ללא צורך להרים את הילדים. אזורים עם מקומות ישבה מוצלים. יש גם חלוקה של מסחטות אבל כדאי להביא גם מהבית אם אינכם ראשונים.
ליד העצים יש שלטים לגבי הזנים השונים ואפשר גם להתייעץ עם העובדים ובעלי הפרדס.
לכו עם בגדים נוחים, הביאו ארוחת צהריים. ספרו לילדים על העבודה החקלאית ומהם ראשי התיבות של תפו"ז?
25 שקלים לילד מגיל 3 כולל שק למלא ולקחת הביתה. חוזרים עם שלל, ואז בבית אפשר להכין יחד עם הילדים עוגת תפוזים נהדרת!




