איך אפשר לוותר על אפיית אוזני המן לפורים. מגיל צעיר אני משלבת את הילדים במטבח.
ניתן להעשיר את אוצר המילים בהכנת אוזני המן : ללוש, לרדד, לקרוץ, למלא, לקפל ועוד.
וגם על הדרך לחזק את המוטוריקה העדינה עם עבודת הבצק.
חומרים: 3 כוסות קמח, חצי כוס סוכר, שקית אבקת אפיה, 2 חלמונים, 200 גרם חמאה, 2 כפות מיץ לימון וגרדת לימון. מילוי: מה שמתחשק לכם- שוקולד, תמרים, פרג ועוד. אנחנו השתמשנו בשוקולד וקישטנו עם סוכריות עדשים וגם בתמרים.
אופן ההכנה: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (ניתן גם בקערה ידנית) את החלמונים עם הסוכר, החמאה ומיץ לימון . מערבבים בקערהה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את גירדת הלימון לבצק אחיד.
מרדדים ומקמחים במידת הצורך, קורצים עיגולים עם חותכנים או בעזרת כוס. מניחים את המילוי במרכז, ומקפלים מהצדדים.
אופים ב180 מעלות כ10-15 דקות. בתאבון.