רוצה לקבל עדכונים על פעילויות ומשחקים חדשים?

אני מזמינה אותך לעקוב אחרי הפעילות

לימוד אותיות ומילים בעזרת פקקים

תתחילו באיסוף פקקים כי לפניכן שורה של משחקים שמה שצריך עבורם הם- פקקים! ושאר החומרים מצויים בכל בית. ובעזרתם נעבוד על האותיות, מילים וגם על שמות הילדים.

מוכנות?

פעילות 1: התאמה של שמות ומילים

בואו נעבוד עם הילדים על השם  שלהם ומילים נוספות. כמובן בהתאם לקצב של הילד ולגילו.

אביזרים:

פקקים

מדבקות אותיות/חלקות או טוש

בריסטולים

פעילות:

הדביקו את האותיות או כתבו אותן על הפקקים או על גבי מדבקות חלקות. לאחר מכן, שרטטו את קווי המתאר של הפקקים והדביקו או רשמו  את השם או המילה. בקשו מהילדים להניח את הפקקים מתחת או על גבי השם/המילה. בהתחלה- תנו לילדים רק את האותיות של אותה מילה. בהתאם לגילו ולקצב הלמידה שלו- הוסיפו עוד אותיות בחיפוש.

פעילות 2 : אותיות האלפבית

אביזרים:

פקקים

מדבקות אותיות/חלקות או טוש

בריסטולים

פעילות:

הדביקו את האותיות או רשמו אותן על הפקקים או על גבי מדבקות חלקות. שרטטו על גבי הבריסטול עיגולים והדביקו או רשמו את האותיות לפי סדר האלפבית. לאחר מכן, בקשו מהילדים להתאים את הפקק לאות. בשלב השני, פזרו את האותיות, ללא סדר, ובקשו מהילדים להתאים שוב.

פעילות 3: לימוד האותיות – האות והשם שלה + אות פותחת.

אביזרים :

פקקים

מדבקות אותיות/חלקות או טוש

פעילות:

הדביקו את האותיות או רשמו אותן על הפקקים או על גבי מדבקות חלקות. הפכו את הפקקים. בקשו מהילדים להפוך אות ולומר את שמה. בהמשך- בקשו לומר מילה המתחילה באות שאותה הפכו.

פעילות 4: הרכבת מילים- לילדים שיודעים קרוא וכתוב.

אביזרים :

פקקים

מדבקות אותיות/חלקות או טוש

פעילות:

הדביקו את האותיות או רשמו אותן על הפקקים או על גבי מדבקות חלקות. קחו מספר אותיות ובקשו מהילד להרכיב מילים.

פוסטים אחרונים

איך מכינים ראש דשא?

הכי כייף להכין ראש דשא עם הילדים בט"ו בשבט.  לגעת באדמה, לקשט את העציץ או הגרביון, להכניס את הזרעים ולהמתין בסבלות תוך השקיה מתמדת של

קרא עוד »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Made with 🍋 by Limoncello Studio